Ara

EXPAT GALERİ

Expat Galeri

Manisa OSB 11 Bin 111 Fidan ile Geleceğe Nefes Oldu

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce 11.11.2019 tarihinde tüm Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak 11.111 adet fidan sahiplenildi. Ayrıca, Bölgemiz bünyesinde faaliyet gösteren firmaların yabancı uyruklu çalışanlarına (expat) yönelik olarak “Ülkemizde Dikili Bir Ağacınız Var” sloganı ile yaklaşık 200 fidandan oluşan Hatıra Ormanı için fidan dikme töreni yapıldı.

Farklı ülkelerde görev yaptıktan sonra kariyerlerine Manisa Organize Sanayi Bölgesindeki firmalarda devam eden yabancı uyruklu çalışanların, genel olarak karşılaştıkları farklılıklara ve çalıştıkları süre boyunca yerel kültüre uyum konusu dahil, sosyal adaptasyonlarına katkı sağlamak üzere hayata geçirilen farklı etkinliklere bir yenisini daha ekleyen Manisa OSB “Ülkemizde dikili bir ağacınız var ” sloganı ile fidan dikme törenini gerçekleştirdi. Törene, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Sait Cemal TÜREK, Yönetim kurulu üyelerinden Sn. Erdal HASPOLAT, Sn. Aziz MEYDAN, Bölge Müdürü Sn. Funda KARABORAN ve Bölgedeki çeşitli firmalarda çalışan 40’ın üzerinde expat katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal TÜREK konuşmalarında, Manisa Organize Sanayi Bölgesi olarak 11.111 adet fidan sahiplenerek bu etkinliğe katkıda bulunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını, bu mutluluğun yanı sıra yabancı çalışanlara yönelik oluşturulacak hatıra ormanı için böyle anlamlı bir günde bir araya gelmiş olmaktan duyduğu sevinci ifade etti. Fidan dikme töreninde, expat çalışanlar ile bir arada yürütülecek yeni çalışmaların da müjdesini verdi. Bu kapsamda, Manisa OSB bünyesinde kurulan “MIP Expat Club” ile yabancı çalışanların yerel kültürümüzle uyumluluğunun desteklenmesinin amaçlandığını ifade ederek “Burada bir eviniz var ve bugün burada kendi adınıza bir ağaç dikerek size “bu ülkede bir ağacınızın var” olduğunu göstermek için toplandık. Fidanlarınızın kökleri bu toprağın derinliklerinde büyüdükçe bu ülkeyle olan bağlarınızın da güçlenmesini umuyoruz.” dedi.

Yönetim kurulu başkanı Sait Cemal TÜREK’in konuşmalarının ardından saat 11.11’de fidan dikimi yapıldı. Fidan dikimi gerçekleştirildikten sonra etkinlikte bulunan tüm katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Hatıra fotoğrafı köşesinde tüm katılımcıların fotoğraf çekimi yapılı. Yağmur altında gerçekleşen fidan dikim töreninden yabancı uyruklu çalışanlar büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek “Bizim de artık Türkiye’de dikili bir ağacımız var” dediler.